Gratis geschenk v.a. €30 en gratis levering v.a. €50 in Benelux!
  • MENU
    • NL NL
      • NL NL
      • FR FR
    •   0

    VCDO Laureaat certificaat

    VCDO Laureaat certificaat

    Inzet voor duurzaamheid wordt beloond

    Bij BergHOFF Belgium zijn we trots om te delen dat we opnieuw het VCDO-laureaat certificaat van VOKA – Limburg in ontvangst hebben mogen nemen. Dit certificaat is een erkenning voor onze voortdurende inzet om de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties te realiseren. Deze doelstellingen, die door maar liefst 194 landen wereldwijd zijn ondertekend, vormen de basis van een wereldwijde beweging richting een duurzamere en rechtvaardigere samenleving.

     

    Wat betekent VCDO voor BergHOFF Belgium?

    Als deelnemer aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO), werkten we het afgelopen jaar actief aan ons engagement voor de SDG's. Via een stapsgewijs traject streven we naar continue verbetering en toewijding op het gebied van duurzaamheid. Na het behalen van het SDG Pioneer-certificaat, hebben we nu ons eerste jaar als SDG Champion succesvol afgerond. Dit betekent dat we al twee keer het VCDO-laureaat certificaat hebben behaald in de afgelopen drie jaar – een bewijs van onze blijvende inzet.

    Jaarlijks worden we geëvalueerd op minstens 10 concrete acties binnen vier van de vijf P’s: People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace. Deze acties zijn nauw verbonden met onze kernactiviteiten en waardeketen. Zo ontwikkelen we bijvoorbeeld een circulair businessmodel en werken we aan projecten met een maatschappelijke impact. De resultaten van onze inspanningen kun je nalezen in ons duurzaamheidsrapport, dat via onze website te downloaden is.

     

    Duurzaam ondernemen: een strategische noodzaak

    Volgens Hilde Rutten, CEO van BergHOFF Belgium, is duurzaamheid niet enkel een morele verantwoordelijkheid voor een KMO in de supply chain, maar ook een strategische noodzaak:

    "Door transparant te communiceren en rapporteren over onze duurzaamheidsinspanningen verankeren we duurzaamheid echt in het DNA van ons bedrijf. Dit versterkt het vertrouwen van zowel bestaande als toekomstige stakeholders en leveranciers, en zorgt ervoor dat we als betrouwbare en verantwoordelijke partner onze positie blijven versterken, zowel vandaag als morgen."

    Het werken aan duurzaamheid levert tal van voordelen op voor BergHOFF Belgium. Zo trekken we bewuste klanten en investeerders aan, bevorderen we innovatie en zorgen we voor lange termijn groei. Dit maakt van duurzaamheid niet alleen een prioriteit, maar ook een katalysator voor verdere ontwikkeling en succes.

    We kijken ernaar uit om de komende jaren nog meer stappen te zetten op weg naar een duurzamere toekomst. Met ons oog op het behalen van het SDG Ambassador certificaat, blijft BergHOFF Belgium zich inzetten voor duurzame groei, in samenwerking met partners en stakeholders wereldwijd.

     

    BergHOFF belgium in de pers:

     

    Meer berichten